Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Bouwen, verbouwen en verhuizen > Huisvesting > Stedenbouwkundige uittreksels

Stedenbouwkundige uittreksels

Wanneer een perceel grond, een gebouw of een deel van een gebouw (appartement) verkocht wordt dan dient de notaris en/of de vastgoedmakelaar de stedenbouwkundige gegevens op te vragen van het goed. Deze stedenbouwkundige gegevens worden gebundeld in het ‘stedenbouwkundig uittreksel’ (modelformulier vastgoed). Het stedenbouwkundig uittreksel dient verwerkt te worden in de akte van verkoop en overeenkomst over vastgoed. Deze verplichting gelden zowel voor notarissen, vastgoedmakelaars die een goed te koop willen stellen.

Werkwijze

Het ‘modelformulier vastgoed’ dient volledig ingevuld (deel A) opgestuurd te worden naar het stadsbestuur Nieuwpoort Marktplein 7, 8620 Nieuwpoort.

De dienst stedenbouw en dienst milieu vullen het deel B van het ‘modelformulier vastgoed’ in en na ondertekening wordt het ‘modelformulier vastgoed’ u per post overgemaakt.

Modelformulier vastgoed (PDF, 130 kB)

Kostprijs

De kostprijs voor het verstrekken van de stedenbouwkundige inlichtingen bedraagt € 100 per kadastraal perceel. De belastingsdienst van de Stad Nieuwpoort stuurt een factuur aan de aanvrager na aflevering van de stedenbouwkundige inlichtingen.

Het belastingsreglement vindt u op deze pagina.

Dienst Omgeving

Diensthoofd:
Kelly Maene, omgevingsambtenaar
Openingsuren:
Elke werkdag van 8 u. - 12 u.
Tel:
058 22 44 53 (alleen van 8 u. tot 12 u.telefonisch bereikbaar)
E-mail:
stedenbouw@nieuwpoort.be
Adres:
Willem De Roolaan 90
8620 Nieuwpoort