Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Milieu > Overlast

Overlast

Sneeuw

Bedeling strooizout 

De winter gaat meestal gepaard met sneeuw, aanvriezende regen, rijm- of ijsplekken. Daardoor worden de wegen gevaarlijk glad en kunnen voetgangers, fietsers zich moeilijker bewegen.  Stad Nieuwpoort beschikt naar jaarlijkse gewoonte over een voorraad strooizout die zowel curatief als preventief gebruikt kan worden. Deze verdeling van strooizout gebeurt telkens op basis van het adres van de aanvrager.   

Voor inwoners (+70 jaar) kan er op vraag per adres maandelijks 10 kg strooizout aan huis bedeeld worden. Bij inwoners (+ 80 jaar) wordt er na aanvraag aan huis gestrooid door de technische dienst van de stad. Andere Nieuwpoortenaars kunnen 1 keer per maand 10 kg strooizout in het recyclagepark komen halen.  

Opgelet: Wie strooizout wil halen, dient zelf een emmer mee te nemen. 

Het recyclagepark is altijd gesloten op maandag!

Meer informatie kan je verkrijgen via de Sneeuwlijn: T 058 22 44 88 (enkel in de voormiddag).  

Meeuwen

Geen kustgemeente zonder meeuwen. Voor de kustbewoner zijn ze een vertrouwd beeld met een even vertrouwd klinkend gekrijs, voor de toerist is het een ware attractie om de grote vogels te voederen.

Maar meeuwen zorgen soms ook voor ergernis. Opengepikte vuilniszakken, leeggehaalde vuilbakken, gekrijs in de vroege uurtjes. Bij het voederen kunnen de dieren ook al eens brutaal uit de hoek komen. Een voederverbod valt al gauw in dovemansoren.

De ergernis over meeuwen aan de kust lijkt toe te nemen. Sommige burgemeesters noemen het hun ‘grootste probleem’, waar dringend iets moet aan gedaan worden.
Omdat er geen andere open ruimte is, pasten meeuwen zich aan. Ze vinden de mens overigens best wel een handige buur.

Het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer ontwikkelde een website www.meeuwenindestad.be met handige tips om het samenleven met meeuwen aangenamer te maken en om overlast te vermijden. Folders en affiches kunnen eveneens gratis aangevraagd worden bij Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer (info@kustbeheer.be) of gedownload worden van op de website.
 

Ratten

De stad staat in voor het verdelgen van ratten op het openbaar domein.  Ratten op privaat domein dienen door de inwoners zelf te worden verdelgd.

Meldingen van ratten op het openbaar domein kunnen doorgegeven worden via tel. 058 22 44 96 of via dirk.desaever@nieuwpoort.be.