Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Openbare werken en Verkeer > Meldpunten

Meldpunten

Meldpunt wegen

Op 14 mei 2009 lanceerde het Agentschap Wegen en Verkeer het nieuwe 'Meldpunt Wegen'. Via de website www.meldpuntwegen.be kunnen gebruikers nu gebreken aan de weginfrastructuur melden.

Weggebruikers zijn zeer goed geplaatst om gebreken aan de weg op te merken en te melden, maar vaak weten zij niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Daarom richtte het Agentschap Wegen en Verkeer het 'Meldpunt Wegen' op. Via deze gebruiksvriendelijke website kunnen burgers gebreken of gevaarlijke situaties aan de weg melden. De website maakt gebruik van een gigantische databank met meer dan 8.000 wegen. Elke weg is gekoppeld aan de bevoegde instantie, zodat de melding altijd bij de juiste persoon terecht komt. In slechts vier eenvoudige stappen wordt een melding geregistreerd.

Weggebruikers kunnen bij het 'Meldpunt Wegen' terecht met meldingen over alle wegen in West-Vlaanderen, zowel gewest- en autosnelwegen als gemeentewegen. Zodra een melding is geregistreerd, wordt ze automatisch doorgestuurd naar de bevoegde wegbeheerder. De melder krijgt hiervan een ontvangstbericht? Nadat het probleem werd onderzocht en indien mogelijk opgelost wordt de melder op de hoogte gebracht van het resultaat.