Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Openbare werken en Verkeer > Schoolfietsroutekaart

Schoolfietsroutekaart

De provincie West-Vlaanderen heeft samen met de gemeenten, de secundaire scholen en de politie een schoolfietsroutekaart opgemaakt. 

Op www.schoolfietsroutekaart.be vind je aangewezen fietsroutes naar de secundaire school, met vermelding van de aandachtspunten. De schoolfietsroutes zijn volledig digitaal raadpleegbaar, maar je kunt je traject ook afdrukken. De bedoeling van de toepassing is dubbel: de fietsveiligheid van de leerlingen verbeteren en hen aanmoedigen om meer met de fiets naar school te rijden. Je vindt op de kaart eveneens de bus- en tramlijnen en haltes. 

De website is een handig middel in de klas voor een les over kaartlezen of als aanknopingspunt voor een klasgesprek over veilig verkeer en mobiliteit.

De toepassing is een initiatief van het provinciebestuur West-Vlaanderen, met de steun van de secundaire scholen, gemeenten, politiezones en de Fietsersbond. Intussen zijn de schoolfietsroutes van 30 gemeenten uitgetekend op de toepassing.
 

 

 

 

Screenshot fietsroute

In 2015 werd er al een fietsroutekaart opgesteld. Deze kaart wijst de leerlingen van de eerste graad de weg naar de secundaire school per fiets, vermeldt nuttige tips en wijst op aandachtspunten. Neem gerust een kijkje op de website!
www.west-vlaanderen.be/schoolfietsroutekaarten 

Schoolfietsroutekaarten van Nieuwpoort uit 2015:

Schoolfietsroutekaart Nieuwpoort (PDF, 6 MB)