Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Toegankelijk Nieuwpoort > Mobiliteit > Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Trein (NMBS)

Op de website van de NMBS vindt u op de pagina ‘Reizigers met beperkte mobiliteit’ alle informatie over assistentie. Let op: assistentie minstens 24 uur op voorhand aanvragen!

De stad Nieuwpoort beschikt niet over een eigen station. De dichtstbijzijnde stations zijn De Panne, Koksijde en Oostende. Op de pagina's van deze stations vindt u alle beschikbare diensten en faciliteiten terug. Klik onder ‘Services in station’ op ‘Faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit’.

Kusttram (De Lijn)

Alle informatie over de kusttram vind je op www.delijn.be/nl/kusttram

Meer Mobiele Lijnen hebben meerdere toegankelijke haltes en worden uitgevoerd door toegankelijke voertuigen met een lage vloer. Dit in combinatie met duidelijke informatie over de toegankelijkheidsstatus van de haltes, maakt reservatie niet langer noodzakelijk. Klik op de lijnen met het statuut Meer Mobiele Lijn om te zien welke haltes de gewenste toegankelijkheidsstatus hebben: www.delijn.be/meermobielelijnen

Bus en belbus (De Lijn)

Op de website van De Lijn vindt u alle informatie over het toegankelijk aanbod, zoals hoe een toegankelijke rit reserveren en informatie over toegankelijke bussen en haltes.

Ticket naar de zee

Een initiatief van Inter met steun van Hart voor Handicap. Zeven routekaarten in zes kustgemeenten tonen u de toegankelijke route van de Kusttram naar het strand. 

U kunt de kaart ook downloaden via www.inter.vlaanderen/beleid/projecten/ticket-naar-de-zee